Optometrisch onderzoek

Het is verstandig om uw ogen regelmatig te controleren. Oogmetingen worden bij Bersselaar Oogzorg altijd door een gekwalificeerde optometrist verricht met behulp van geavanceerde apparatuur.

Er is in de winkel een compleet oogzorgcentrum ontwikkeld om u de beste service te kunnen leveren. Wanneer u van tevoren een afspraak maakt voor een oogmeting kunnen wij de benodigde tijd voor u vrijhouden om u optimaal te adviseren. Als hier vraag naar is, wordt u altijd eerst naar een oogarts doorverwezen om de gezondheid van uw ogen te controleren. Oogzorg staat immers centraal bij ons.

Uw ogen zijn uniek en dat betekent dat ze niet met een standaard oogmeting onderzocht kunnen worden. De opticiens en optometristen van Bersselaar Oogzorg bieden u dan ook op basis van uw wensen of klachten verschillende mogelijkheden. Kortom: oogzorg op maat. Van gratis ogentest tot uitgebreid oogonderzoek.

Het is verstandig om uw ogen regelmatig te laten controleren. Een minieme afwijking kan al hoofdpijn veroorzaken. Verhoogde oogdruk kan op termijn zelfs leiden tot ernstige oogaandoeningen en klachten treden pas in een laat stadium op. Zeker als u boven de veertig bent, is het daarom belangrijk om ook uw oogdruk regelmatig te laten controleren.

De oogmeting start met een bespreking van uw oogheelkundig verleden, eventuele erfelijke factoren en medicijngebruik. Met de computer worden metingen en controles verricht. Bersselaar Oogzorg heeft de kennis en ervaring om met geavanceerde apparatuur te bepalen wat voor u de beste oplossing is.

Voor de gezondheid van uw ogen is de optometrist het eerste aanspreekpunt. De optometrist is makkelijk toegankelijk: u kunt er zonder verwijsbrief naartoe. Hij of zij kan u gericht adviseren of doorverwijzen naar de oogarts.

De optometrist onderzoekt de gezondheid van ogen om eventuele oogafwijkingen en oogziektes op te sporen. Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek en zorgde de opticien voor de bril en/of contactlenzen. De optometrist kan het allebei en nog veel meer. De optometrist voert een optometrisch onderzoek uit. Blijkt tijdens het onderzoek dat verdere medische behandeling nodig is, dan wordt u via uw huisarts doorverwezen.

Bersselaar oogzorg verzorgt optometrische onderzoeken voor:

Oogdruk

Een verhoogde oogdruk is niet voelbaar maar kan op lange termijn schade aanrichten aan uw oog.

Details

Droge ogen

Heeft u last van tranende of branderige ogen?

Details

Macula degeneratie

Macula degeneratie kan ontstaan door ziekte of een erfelijke afwijking.

Details

Glaucoom

Glaucoom komt voor bij mensen ouder dan 40 jaar of bij mensen met een familielid met glaucoom.

Details

Cataract / Staar

Vertroebeling van de lens in uw oog.

Details

Diabetes controle

Diabetes kan de bloedvaatjes in uw netvlies beschadigen.

Details

Optometrie

Het is verstandig om uw ogen regelmatig te controleren. Oogmetingen worden bij Bersselaar oogzorg altijd door gekwalificeerde medewerkers verricht met behulp van geavanceerde apparatuur.

De titel optometrist is wettelijk erkend als professional in de gezondheidszorg. De optometrist kan naast het bepalen van de bril-of contactlenssterkte, ook naar de gezondheid van uw ogen kijken.

Dankzij deze opleiding en zeer geavanceerde apparatuur zijn zij in staat om eventuele afwijkingen of beginnende problemen al in een vroeg stadium te herkennen.

Wanneer de optometrist twijfelt wordt u onmiddellijk doorverwezen naar uw oog- of huisarts, waar u dankzij onze goede contacten altijd snel terecht kunt.

Het vroegtijdig opsporen van veel voorkomende ziektes, zoals glaucoom of staar maakt een tijdige behandeling mogelijk en voorkomt veel problemen.

Uw gegevens, inclusief foto’s van de binnenzijde van uw oog, worden opgeslagen in een database. Zo kunnen wij ontwikkelingen in het oog nauwlettend volgen.

Wij helpen u graag met al uw vragen

Maak nu uw vrijblijvende afspraak!

Voor oogmeting, optometrie, aanmeten lenzen of montuuradvies!